Op verzoek :
200 gram geraspte wortelen, 150 gram ongezouten gesmolten boter ( ik gebruik wajang zuiver plantaardig i.v.m. mijn allergie) , 175 gram witte basterdsuiker ( ik gebruik altijd minder suiker dus 140 gram), 200 gram zelfrijzend bakmeel, snufje zout, 1/2 theelepel kaneel ( pak ik het dubbele van, omdat ik dat lekker vind) 2 eieren, 100 gram gehakte walnoten ( naar smaak, dus hoeft niet persé ) 200 gram blanke rozijnen ( naar smaak hoeft ook niet, ik had een restje van 100 gram blauwe, die moesten toch op).
Voor de glazuur en vulling 200 gram roomkaas, 75 gram poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker of vanillearoma en 2 eetlepels citroensap.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van 20 cm in. Roer in een kom de gesmolten boter, geraspte worteltjes, eieren, suiker, zout, kaneel, gehakte walnoten en rozijnen door elkaar. Zeef het zelfrijzend bakmeel en roer dit er doorheen. Schep het mengsel in de bakvorm. Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar. ( Controleer met een sateprikker, komt die er schoon uit is de taart gaar, anders ietsje langer bakken ). Meng de roomkaas met de poedersuiker, vanillesuiker en het citroensap door elkaar. Snij de taart in twee lagen, breng daartussen het glazuur aan en besmeer ook de bovenkant van de taart ermee. Garneer eventueel met marsepeinen worteltjes.
Ik maak glazuur van citroensap en poedersuiker en doe dat er bovenop, want de roomkaas schrap ik. Ik snij hem dus ook niet in twee helften. Het vult behoorlijk en smaakt ( vanuit mijn smaak, die van mansuus en mijn bezoek, heerlijk !!) Ik heb er voor hun wel een toef slagroom met een vleugje kaneel op gestrooid, ernaast " gedrapeerd" , dat zag er ook nog " chique" uit.
Ik voel me langzaam aan een kandidaat van " heel Holland bakt" :) Succes !!